„Delta, drumuri și sentimente”, autor Ernesto Mihăilescu, Editura Eminescu, 1983


e-mihailescu-deltadrumuri-si-sentimente-eminescu-1983În cadrul proiectului Călător-cititor prin timp(ul) Tulcei, „Tulcea cultural” vă oferă spre lectură, în format digital, „Delta, drumuri și sentimente”, publicat în anul 1983, la Editura Eminescu. Autorul, Ernesto Mihăilescu, trăiește în Tulcea, unde, de-a lungul timpului a fost ziarist și profesor de limba română. Volumul „Delta, drumuri și sentimente” este împărțit în 22 de capitole, fiecare reprezentând un reportaj amplu din Delta Dunării. Formatul digitizat, pe care îl aveți la îndemână, îl puteți citi on-line sau descărcându-l (download) pe dispozitivul dvs. electronic. O scurtă prezentare a scriitorului o puteți citi în rândurile următoare.

S-a născut la 9 mai 1943, in comuna Turcoaia, jud. Tulcea. Studiile elementare si gimnaziale le face in comuna Turcoaia, apoi urmează Liceul teoretic din orasul Macin. A absolvit Facultatea de Limba si Literatura Romana a Universității București si cursurile postuniversitare ale Facultății de Ziaristica. A funcționat ca profesor la Tulcea, redactor la ziarul Delta, vicepreședinte al Comitetului pentru cultura, consilier șef al Inspectoratului pentru cultura al județului Tulcea. Profesor de limba si literatura romana. A debutat cu proza in revista Tomis. (informații preluate de pe site-ul Bibliotecii Județene „Panait Cerna” Tulcea).

Mai adăugăm că, din anul 1995, domnul Ernesto Mihăilescu este membru al Uniunii Scriitorilor din România, filiala Dobrogea, singurul autor tulcean care se bucură de această recunoaștere oficială (pe lângă Valentin Șerbu, decedat, Ștefan Caraman, retras din Uniune, George Naum, tulcean, dar bucureștean de mai mult timp, membru al filialei bucureștene a Uniunii).

Nicolae C. Ariton

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s