„Fantastica Deltă”, Valentin Șerbu, București, Editura Cartea Romaneasca, 1976

fantastica delta_coperta valentin serbu
În demersul nostru pentru readucerea scriitorului tulcean Valentin Șerbu în atenția cititorilor, republicăm, în format electronic, volumul „Fantastica Deltă”.

„Tulcea cultural” vă oferă spre lectură volumul „Fantastica Deltă”, în format digital, pe care îl puteți citi on-line sau descărcându-l (dowload) pe dispozitul dvs. electronic. Nu este o formulă ideală de lectură, dar este confortabilă și gratuită. În rândurile următoare, o scurtă recenzie a cărții.


Facem un salt în timp, în călătoria noastră inversă a publicării cărților scriitorului tulcean Valtenin Șerbu, pentru a ajunge în anul de grație 1976, când a fost publicat volumul „Fantastica Deltă”. Recunoaștem că nu am reușit să parcurgem lecturericește toată opera distinsului autor, alcătuită din 13 volume, dar avem certitudinea că este prima carte în care este abordat subiectul Deltei Dunării, văzută prin prisma fantasticului și a misterului, într-o cheie scriitoricească complet nouă pentru un scriitor care devenise deja celebru pentru stilul său satiric provincial.  Câteva dintre nuvelele publicate în acest volum, la editura Cartea Românească, printre care „Nemuritorii” și „Ficțiunea” vor fi republicate și în volumul „Târâm necunoscut”. București, Editura Eminescu, 1983, semn că aceste texte i-au fost extrem de dragi autorului, sau poate a fost nemulțumit de tirajul cărții din 1976, motiv să le ofere o șansă celor cîteva nuvele reluate să ajungă la un număr mai mare de cititori. Așa cum spuneam cu ocazia altei prezentări a autorului, cititorul are ocazia de a pătrunde, prin lectură, într-o lume plină de necunoscute, de un fantastic surprinzător, care țâșnește aproape la fiecare pas, de-a lungul periplului prin Delta Dunării, care este locul desfășurării acțiunii a tuturor textelor cuprinse în paginile sale. Deci, 255 de pagini și 18 nuvele pline de mister dunărean și fantastic deltaic, într-un volum marca Valentin Șerbu.

Nicolae C. Ariton

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s